Δευτέρα, Αυγούστου 20, 2007
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Στο Σταυραετό - Κ. Κρυστάλλης
Ἀπὸ ἡμερόδεντρον ἀητέ, θέλω νὰ τρώω βαλάνια, θέλω νὰ τρώω τυρὶ ἀλαφιοῦ καὶ γάλα ἀπ᾿ ἄγριο γίδι. Θέλω ν᾿ ἀκούω τριγύρω μου πεῦκα κι ὀξιὲς νὰ σκούζουν, θέλω νὰ περπατῶ γκρεμούς, ῥαϊδιά, ψηλὰ στεφάνια, θέλω κρεμάμενα νερὰ δεξιὰ ζερβιὰ νὰ βλέπω. Θέλω ν᾿ ἀκούω τὰ νύχια σου νὰ τὰ τροχᾶς στὰ βράχια, ν᾿ ἀκούω τὴν ἄγρια σου κραυγή, τὸν ἴσκιο σου νὰ βλέπω. Θέλω, μὰ δὲν ἔχω φτερά, δὲν ἔχω κλαπατάρια, καὶ τυραννιέμαι, καὶ πονῶ, καὶ σβυιέμαι νύχτα μέρα. Παρακαλῶ σε, σταυραητέ, γιὰ χαμηλώσου ὀλίγο καὶ δῶσ᾿ μου τὲς φτεροῦγες σου καὶ πάρε με μαζί σου, πάρε με ἀπάνου στὰ βουνά, τὶ θὰ μὲ φάῃ ὁ κάμπος!
7 σχόλια:
Ωχ αμάν! Τι μας κάνεις μεσημεριάτικό...
μιαμ σλουρπ μιαμ σλουρπ μιαμ σλουρπ :)))
παρόλο που την κατασπάραξα confused, βλέποντάς την και πάλι αρχίζω να νοιώθω ένα κενό στο στομάχι μου...
λατρευω τις πιτες γενικα...επρεπε να βαλεις και την συνταγη, γιατι οπως βλεπω φαινεται απιθανη.
καλημερα!
Θέλωω, θέλωωω, στείλεεε, στείλεεε :)))
Ουάου!!!
Απορία: πόσα άτομα χρειάστηκαν για να αδειάσει το ταψί;
λοιπόν η συνταγή έχει ως εξής:
- μία κολοκύθα (ή εναλλακτικά κολοκυθάκια, αλλά προτιμητέα η κολοκύθα,
- ένα αυγό χτυπημένο με το πιρουνάκι
- τυρί φέτα (περίπου 350 γρ σε κομματάκια)
- ρύζι (μία χούφτα) βρασμένο
- λίγο αλάτι
- λάδι (σχεδόν μισό ποτήρι)
- φύλλο για πίτα (εγώ παίρνω από το έτοιμο, η συσκευασία περιέχει 5-6 φύλλα)
ξεκινάς, αφού καθαρίσεις την κολοκύθα, να την τρίψεις στον τρίφτη (όχι στο πολύ ψηλό), και αφού την αφήνεις μέσα στο στραγγιστήρι ρίχνοντας και λίγο αλάτι, αυτή θα αρχίζει να στραγγίζει από τα υγρά της.
στο μεταξύ βράζεις το ρυζάκι.
μετά από μισάωρο περίπου πατάς την κολοκύθα μέσα στο στραγγιστήρι για να φύγουν και τα υπόλοιπα ζουμιά της. Τη βάζεις σε ένα μεγάλο μπολ μέσα στο οποίο ρίχνεις και όλα τα υπόλοιπα υλικά
παίρνεις έπειτα το ταψί, ρίχνεις λίγο βιτάμ chulinesse (κολινές)(εκείνο το υγρό)
στρώνεις το 1ο φύλλο, ρίχνεις πάλι λίγο βιτάμ γύρω - γύρω και βάζεις και το δεύτερο φύλλο. (νοητικά έχεις χωρίσει τη μάζα του κολοκυθιού σε τρία ή τέσσερα μέρη, ανάλογα με την ποσότητα που σου έχει προκύψει)
στο 2ο φύλλο λοιπόν, στρώνεις όμορφα και όχι πολύ πυκνά το μίγμα.
στρώνεις το 3ο φύλλο, ρίχνεις λίγο βιτάμ και βάζεις πάλι το μίγμα.
στρώνεις το 4ο φύλλο, ρίχνεις λίγο βιτάμ και βάζεις πάλι το μίγμα.(το οποίο εμένα συνήθως με βγάζει ως εδώ)
στρώνεις το 5ο (και τελευταίο για εμένα) φύλλο, ρίχνεις πάλι βιτάμ (από εκείνο το υγρό), γυρίζεις όμορφα προς τα μέσα τις γωνίες και τα γύρω - γύρω του ταψιού και ραντίζεις (χμμμ... ωραία το έγραψα) με λίγο νεράκι.
ψήνεται για περίπου 1 ώρα και ένα τέταρτο ή για 1 ώρα και μισή, στους περίπου 150 βαθμούς κελσίου. Θα δείτε όταν πάρει αυτό το λαχταριστό χρωματάκι....
σημείωση: αν δείτε (στην αρχή ακόμα)παρόλο το στράγγισμα ότι έχει πολλά υγρά, ρίξτε λίγο σιμιγδάλι ψιλό... επίσης κατά τη διάρκεια του ψησίματος μπορείτε να πειραματιστείτε στους βαθμούς με μικρή απόκλιση ή ακόμα και στη διάρκεια του ψησίματος (μην ελαττώσετε όμως το χρόνο κάτω από 1 ώρα και 15 λεπτά, διότι πρέπει να ψηθεί και το κολοκύθι)
άντε και καλή επιτυχία και καλή όρεξη και βεβαίως βεβαίως καλή χώνεψη...
sea starlett, χάρηκα για την επίσκεψη και να περνάς όποτε σε βγάζει ο δρόμος...
για να φαγωθεί χρειάστηκαν 4 άτομα (εγώ, ο σύζυγος και οι 2 μικρές μου), αλλά σε δύο δόσεις σχεδόν...
όπως καταλαβαίνεις μία πίτα για 2 μέρες...
ευτυχώς δεν μας κακοπέφτει:))))
Δημοσίευση σχολίου